• Share
  • Print
  • Print
  • Sitemap

Jobbets indhold

Du bliver lidt klogere på virkeligheden

Som SOSU-assistent er det din opgave at hjælpe og vejlede mennesker, der er syge eller svækkede og derfor har brug for professionel pleje og omsorg.

De mennesker, du kommer til at møde i dit arbejde, kan være unge eller ældre, syge eller handicappede. De har brug for sygepleje, hjælp og vejledning til at blive raske og klare sig selv.

I disse år ændrer arbejdet karakter, så du i stigende grad skal give hjælp til selvhjælp. Det kaldes rehabilitering og betyder, at du skal vejlede og motivere de syge og handicappede til at kunne selv igen.

Du skal også bistå med genoptræning og vejlede borgeren om, hvilke muligheder han eller hun har for at få en bedre hverdag.

Se denne video om SOSU-assistentens arbejde med en psykiatrisk patient:

Når du arbejder med mennesker, bliver du lidt klogere på virkeligheden.
Har du talent for at arbejde med mennesker?

Drømmer du om en uddannelse, hvor du hjælper andre og udvikler dig selv på samme tid? Så er social- og sundhedsuddannelsen måske noget for dig. Vi har indspillet en musikvideo, der kan inspirere dig. Se den her til venstre, eller kig forbi The SOSU's fanside på Facebook. Her kan du også finde musikvideoen og desuden teste dig selv og møde unge, der er i gang med uddannelsen.

Bliv fan i dag – og bliv lidt klogere på virkeligheden.

The SOSU's på Facebook

Skolekort

Her kan du se, hvor SOSU-skolerne er placeret.